Oplichting met vals geld

Amersfoort – De recherche onderzoekt twee gevallen van oplichting waarbij gebruik werd gemaakt van vals geld. Bij één van beide gevallen werd een steekvoorwerp getoond. De politie neemt de zaak hoog op en is op zoek naar getuigen.

Op donderdag 9 april, rond 22.45, werd een maaltijdbezorger gevraagd te komen naar de Spoorstraat om daar een maaltijd te brengen. In de omgeving van de Vlasakkerweg werd hij opgewacht door een onbekende jongen die hem betaalde met een eurobiljet. Het biljet bleek vals te zijn, maar de verdachte dwong hem wisselgeld terug te geven. Hij deed dit door hem een steekvoorwerp te tonen.

De tweede oplichting met vals geld deed zich voor op woensdag 15 april, rond 19.30 uur. Opnieuw werd een maaltijdbezorger gevraagd een maaltijd te bezorgen, maar dit keer op de Lorentzstraat. Ook nu werd er betaald met een eurobiljet en wisselgeld teruggegeven. Later bleek dat ook dit eurobiljet vals was.

De politie houdt er ernstig rekening mee dat beide zaken niet los van elkaar staan en is met een onderzoek naar de verdachten gestart.

Signalement

Van één van de verdachten is het navolgende signalement bekend:
Donkergetint, mogelijk van Antilliaanse afkomst, tussen de 17 en 18 jaar, ongeveer 1.70 meter lang en smal van postuur. Hij was in het zwart gekleed, met een capuchon over zijn hoofd.

Tips of getuige geweest ?

De politie komt graag in contact met getuigen van de oplichting/beroving of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000