Vrouw overvallen in haar woning; getuigen gezocht

07/02

Foto: politie

Amersfoort – Een bewoonster van de Van Ghentstraat in Amersfoort is ‘s avond altijd voorzichtig als de deurbel gaat. Toch werd ze op een avond op een brute manier overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

De overval

Het gebeurt op donderdagavond 8 november 2018. Die avond gaat rond 18.30 uur de deurbel. De 76-jarige bewoonster doet niet open, maar vraagt door het gat van de brievenbus wie er is. Er staat een jongen voor de deur, die zegt dat hij naar iemand op zoek is en vraagt of ze hem kan helpen. Dan doet ze toch de deur open. Meteen stormen er drie andere jongens naar binnen. Ze duwen haar tegen de grond. Ze schreeuwt om hulp, waarop twee van de overvallers haar mond dichtdrukken en haar slaan en schoppen. De derde persoon gaat naar boven en doorzoekt daar een kast. Als hij weer naar beneden komt, rennen ze met z’n allen de woning weer uit.

Het slachtoffer is in paniek en rent al schreeuwend om hulp de straat op. Buren bellen 112 en de politie komt ter plaatse, maar de overvallers.zijn spoorloos verdwenen.

Vluchtroute

Meteen na de overval ziet een getuige die over de Van Galenstraat loopt, vier jongens uit het steegje vanachter de woningen aan de Van Ghentstraat komen rennen. Waarschijnlijk zijn dit de drie overvallers en de jongen die bij het slachtoffer aanbelde. Ze gaan linksaf richting de Van Brakelstraat.

Buit

Wat de daders buit hebben gemaakt is niet helemaal duidelijk. Uit de doorzochte kast zijn vermoedelijk sieraden gestolen.

Signalementen

De jongens waren allemaal zo rond de 16 tot17 jaar en hebben een lichtgetinte huidskleur en zwart haar. De lengtes variëren tussen de 1,60 meter en de 1,85.meter. Ze droegen voornamelijk zwarte kleding. Eén droeg een zwart Adidas trainingspak en één had een zwarte jas van The North Face aan.

Vragen

Weet u wie de verdachten zijn of waar ze wonen? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.