Bijzonder wapen uit 1918 ingeleverd bij politie

01/02

Foto: politie

01/02

Foto: politie

Amersfoort – Bij de politie is vandaag een bijzonder wapen ingeleverd. Het betreft een geweer uit 1918.

De politie meldde het volgende over de bijzondere inlevering:

Soms worden er bijzondere voorwerpen ingeleverd bij de politie. Vandaag werd er een Mauser Geweer 98, gemaakt in 1918, ingeleverd. De eigenaar vertelde dat zijn vader, die in het verzet van Hoogland actief was, het geweer in de Tweede Wereldoorlog nog heeft gebruikt. Een historisch voorwerp, waarvan nu afscheid wordt genomen. Gelukkig leven we nu in andere tijden en hebben we deze vandaag de dag niet meer nodig… Het museum had geen interesse, bij ons wordt het geweer vernietigd, maar gezien het verhaal van dit erfstuk geven we het bij deze een laatste eerbetoon.

Update: Gezien de vele reacties: In Nederland onklaar maken gebeurt helaas niet. Er zijn er inderdaad al veel in omloop. Toch zal onze afdeling die over vuurwapens gaat, alvorens het wapen te vernietigen, deze voorleggen aan musea. Mocht er interesse getoond worden, dan zal het wapen worden overgedragen en zullen wij u berichten waar u deze kunt bewonderen.