Getuigen gezocht van plofkraak

Amersfoort – In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli vond er een plofkraak plaats bij de ABN Amro bank aan de Laan naar Emiclaer. De recherche zoekt getuigen.

Rond 04.40 uur kwam de melding dat er een plofkraak was gepleegd bij een pinautomaat van de bank. Agenten zagen een groot gat in de muur waar de pinautomaat gezeten had. De omgeving werd afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst controleerde of er nog explosieven achtergebleven waren. Dit was het niet het geval waarna een onderzoek kon worden ingesteld. Een woning boven de bank raakte zwaar beschadigd.

Uw tip!

De daders zouden op een scooter gevlucht zijn richting park Schothorst. De recherche is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Ten tijde van de plofkraak fietste een persoon langs de bank. Diegene wordt specifiek verzocht zich te melden. Dat kan door contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via 0900-8844 of via www.politie.nl. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of M-online.