Verdachte bekent mishandeling 82-jarige man

Amersfoort – De politie heeft op donderdag 23 juni een 47-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van mishandeling van een 82-jarige man op het Verzetsplein op 13 juni 2016.

Vast zitten

Rond 17.00 uur liep de man op 13 juni samen met zijn hond op het Verzetsplein, toen hij voor een portiek door een onbekende man werd aangesproken. Volgens de verklaring van het slachtoffer sprak de verdachte op een geagiteerde toon en sloeg uit het niets, de 82-jarige man vol in zijn gezicht. De man kwam hierdoor ten val en kwam met zijn hoofd tegen de tussendeur van de portiek. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd.

De politie kwam de verdachte op het spoor door getuigenverklaringen, tips en door recherche onderzoek. Hij werd op donderdag 23 juni aangehouden en heeft tijdens het verhoor een bekennende verklaring afgelegd over de mishandeling. Hij zit vast en wordt op vrijdag 24 juni voorgeleid bij de rechtbank in Utrecht.