Straatroof; Politie zoekt getuigen

Amersfoort – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof op het Enkeerdpad, in de nacht van zondag 12 op maandag 13 juni.

Het slachtoffer, een 17-jarige inwoner van Amersfoort, fietste om ongeveer 03.30 uur op de Nederhorst in de richting van het Sportpark. Doordat hij problemen kreeg met zijn fiets, besloot hij lopend zijn weg te vervolgen. Op het Molenpad zag hij ineens iemand op zich afrennen en kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht. Hierdoor kwam hij ten val en zag hij vervolgens meerdere jongens op zich heen staan. Ze bedreigden hem en beroofden hem van zijn persoonlijke eigendommen. Hij werd daarbij meerdere keren geslagen.

Signalementen

Dader 1:

  • Jongen
  • Ongeveer 1.90 meter lang
  • Droeg een donkergrijze vest met rode letters met een donkerkleurige joggingbroek

 

Dader 2:

  • Jongen met een getinte huidskleur
  • Ongeveer tussen de 1.70 – 1.75 meter lang
  • Sprak Nederlands met een buitenlands accent

 

De overige vier daders waren donker gekleed en droegen hun capuchon over hun hoofd. Eén verdachte had een negroïde uiterlijk en de andere drie jongens hadden een getinte huidskleur.

Uw tip?

Heeft u in nacht van zondag op maandag iets gezien in de omgeving van het Molenpad en/of Enkeerdpad? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000