Geen oorzaak brand gevonden bij bedrijfspanden Hoefseweg

03/06

Foto: Geert Vousten

Amersfoort – De recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de grote brand op vrijdag 13 mei bij diverse bedrijfspanden op de Hoef aan de Hoefseweg. Hieruit is gebleken dat de brand binnen, in één van de loodsen, is ontstaan. Het onderzoek leidde niet tot een aantoonbare oorzaak van de brand.

Onderzoek

De Forensische Opsporing van de politie heeft op de brandlocatie sporenonderzoek verricht en diverse monsters genomen. Deze zijn door het Nederlands Forensisch Instituut(NFI) nader onderzocht. Bij deze monsters zijn geen brand versnellende middelen aangetroffen. De recherche heeft getuigen en de gedupeerde pandhuurders- en/of eigenaren gesproken en tips onderzocht. Hierbij zijn geen aanwijzingen gevonden voor brandstichting én is er ook geen technische oorzaak gevonden voor de brand.

De recherche stopt nu met het onderzoek. Mochten in de toekomst aanwijzingen bekend worden voor een mogelijke strafrechtelijk feit, dan kan het onderzoek naar de oorzaak van de brand worden heropend.