20 jarige beroofd. Politie zoekt getuigen

Amersfoort – Op dinsdag 31 mei vond een poging beroving met geweld plaats op de Rondweg-Zuid bij de Stichtse Rotonde. Een 20-jarige inwoner van Amersfoort raakte hierbij gewond.

Het slachtoffer reed om 18.45 uur vanaf de A28 op de Rondweg-Zuid in de richting van de Stichtse Rotonde. Volgens de verklaring van het slachtoffer reed hij achter een auto op de rechterrijstrook, waarop hij ineens zag dat de bestuurder achteruit reed en vervolgens tegen de voorzijde van zijn auto aankwam. Beide bestuurders stapten uit en gingen in gesprek om de schade op te nemen. Intussen zag het slachtoffer de bijrijder uitstappen en op hem aflopen. Terwijl het slachtoffer in gesprek was met de bestuurder, zag hij dat de bijrijder vlak achter hem ging staan. Hij voelde ineens een scherpe pijn aan zijn hand en zag dat de bijrijder een steekvoorwerp vasthield. Hij wilde het slachtoffer vermoedelijk beroven van zijn portemonnee. De bestuurder en bijrijder renden vervolgens naar hun auto en reden met een forse snelheid weg in de richting van Soesterberg.

Signalementen

Het slachtoffer gaf de volgende signalementen op:

 

Omschrijving auto daders:

 • Zwartkleurige Golf vermoedelijk type 5
 • De ruiten aan de achterzijde waren geblindeerd

 

Signalement bestuurder:

 • Man met getinte huidskleur
 • Ongeveer 1.80 meter lang
 • Donkere ogen en donker opgeschoren haar
 • Tenger postuur
 • Vermoedelijk 18 of 19 jaar oud
 • Hij droeg een zwartkleurig Barcelona trainingspak en zwarte schoenen

 

Signalement bijrijder:

 • Man met getinte huidskleur
 • Ongeveer 1.70 meter lang
 • Donkere ogen en donker opgeschoren haar
 • Gezet postuur
 • Vermoedelijk 18 of 19 jaar oud
 • Hij droeg een grijskleurige joggingsbroek en vest
Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar een specifieke getuige van deze poging beroving. Een bestuurder van een grijskleurige stationwagen heeft de daders vermoedelijk weg zien rijden. Ook is de politie op zoek naar bestuurders die tijdens of vlak na de beroving op de Stichtse Rotonde hebben gereden, en mogelijk iets belangrijks hebben gezien. Bent u deze bestuurder of heeft u iets bijzonders gezien in de omgeving van de Stichtse Rotonde? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.