Opslag vol gestolen fietsen

Op vrijdag 2 februari heeft onderzoek er toe geleid dat de politie Amersfoort een viertal verdachten kon aanhouden voor heling en/of diefstal van meerdere dure fietsen.

Informatie leidde ertoe dat een opslag in Amersfoort extra in de gaten werd gehouden. Met de inzet van een Mobeye kon beweging worden gedetecteerd. Hierop ging de politie direct naar de opslag en zette de omgeving af.

De politie trof een busje met Poolse kentekenplaten aan waarmee de fietsen vermoedelijk naar Polen konden worden gebracht.
In de opslag waren op dat moment de mannen druk bezig met het sleutelen aan de fietsen. Bij het zien van de politie rende één van de mannen weg, maar na het dreigen met de inzet van een taser koos hij eieren voor zijn geld.

Er werden drie mannen van Poolse nationaliteit en een man van Nederlandse nationaliteit aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.
De verdachten hadden een dure smaak, gezien merk en type fietsen.

De recherche is druk bezig de fietsen te koppelen aan aangiften die opgenomen zijn. Inmiddels is van meerdere fietsen al een aangifte gevonden in het systeem.

Is uw fiets recentelijk ontvreemd? Doe dan alsnog aangifte, zo kan de politie de fiets eventueel terugvinden.
Als u de aangifte doet, is het framenummer van uw fiets belangrijk, zo kan de politie de fiets makkelijker koppelen aan de aangifte mocht de fiets gevonden worden.

Lokaal nieuws

Overval op bedrijf, verdachte aangehouden

Amersfoort - Woensdagochtend 16 mei overvielen twee mannen een bedrijf aan de Xenonweg. Eén verdachte is aangehouden. Rond 08.10 uur kwamen twee mannen het bedrijf in. Ze bedreigden de aanwezige medewerkers met een wapen en gingen ervandoor in een blauwe Volkswagen Golf. Een getuige zag kans om een ruit van de auto in te trappen. Die auto werd teruggevonden op de Eemweg in Soest. In de omgeving konden agenten een verdachte aanhouden. Zijn mogelijke betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek, bel dan met de districtsrecherche in Amersfoort via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Lees verder...
15 en 16-jarige aangehouden vanwege straatroof van 13-jarige

Amersfoort - Na onderzoek heeft de recherche een straatroof op de Hugo de Grootlaan kunnen oplossen. Twee Amersfoortse jongens van 15 en 16 jaar worden hiervan verdacht. Op dinsdagmiddag 17 april moest een 13-jarige jongen onder bedreiging van een jongen met een mes verschillende bezittingen afgeven aan de dader, waaronder zijn horloge.. Hij deed later aangifte en kon een goed signalement geven. Beide jongens zijn verhoord en hebben een bekennende verklaring afgegeven. De 16-jarige jongen bedreigde het slachtoffer met het mes en de 15-jarige jongen bleek ook betrokken bij de straatroof. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt en het onderzoeksdossier wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor behandeling van de zaak.

Lees verder...
Sigaretten gestolen bij ramkraak

Amersfoort - Zondagavond 29 april vond er een ramkraak plaats op een winkel aan het Euterpeplein. Met opzet was de deur van de winkel kapot gereden met een auto om zo binnen te komen. De recherche zoekt getuigen. Rond 23.10 uur meldde een getuige dat een auto de winkel in was gereden. Dit was gebeurd door een kleine grijskleurige auto die vervolgens wegreed richting de Ringweg-Randenbroek. Agenten zetten de omgeving af, de auto werd niet meer gevonden. In de winkel bleek de deur compleet vernield en was een hoeveelheid sigaretten gestolen. Achtergebleven spiegel Bij de winkel vonden agenten een autospiegel. Vermoedelijk komt deze van de auto waarmee de ramkraak is gepleegd. De spiegel is afkomstig van een Renault Twingo, bouwjaar 2011. De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien van de ramkraak? Weet u waar de auto heengereden is? Heeft u een Renault Twingo zonder één van de zijspiegels gezien? Bel met de recherche in Amersfoort via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees verder...
Man valt van drie hoog op geparkeerde auto

Amersfoort - Zondagochtend is een man van drie hoog van een flat aan de Ringweg Randebroek gevallen. Hij belande boven op een geparkeerde auto. De man zou zich vooraf verward gedragen op de galerij. Omwonende hielden de man in de gaten en overwogen de politie te bellen. In een onbewaakt ogenblik viel de man over de balustrade. De hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder de traumahelikopter. De man is ernstig gewond geraakt laat de politie weten. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval en niet van suïcide.

Lees verder...
Autokraker na achtervolging per auto en fiets uit doornstruik gehaald

Utrecht/Amersfoort - Na een achtervolging van Amersfoort tot Utrecht is op woensdag 28 maart in de omgeving van de Biltstraat een 27-jarige autokraker aangehouden. De kraker sloeg rond 17.00 uur toe aan het Neptunesplein in Amersfoort. Hij kon er in eerste instantie richting de A28 vandoor gaan. Bij Zeist werd de voortvluchtige weer opgemerkt waarna de achtervolging werd ingezet. Die achtervolging leidde over de vluchtstrook langs een file op de A28 en via de A27 naar de afrit Veemarkt. Uiteindelijk kwam de auto klem te zitten bij een vangrail in de omgeving van de Biltstraat, waarna de verdachte te voet verder vluchtte. Agenten vorderden vervolgens een fiets om de achtervolging verder in te kunnen zetten. Uiteindelijk werd de verdachte uit een doornstruik gehaald waarin hij zich verstopt had. Ook de buit, een laptoptas, is teruggevonden.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Sleutelkastjes open gebroken

Ede - De politie waarschuwt voor sleutelkastjes die opengebroken worden om zo woningen en panden te betreden. Bij de politie zijn deze maand al meerdere meldingen binnen gekomen van vernielde "sleutelkastjes". Door het afbreken van het sleutelkastje kan door middel van de bedrading aan de achterzijde kortsluiting worden gemaakt. Hierdoor gaat de deur open en kan men eenvoudig binnen treden. Deze kastjes (zie foto) bevinden zich vaak bij appartementen complexen voor ouderen, voor garages of ten behoeve van de brandweer voor de toegang tot het complex. De politie geeft als tip om dergelijke kastjes in de muur te monteren, zodat inbrekers niet bij de achterzijde komen. Heeft u iets verdachts gezien bij een kastje neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Eenzijdig ongeval Siebengewaldseweg Bergen

Bergen - Zondagavond omstreeks 22.00 uur heeft er een ongeval plaats gevonden aan Siebengewaldseweg in Bergen. De bestuurder van de auto is door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en tegen een boom gebotst. Er was een Traumahelikopter opgeroepen voor medische assistentie, maar dat bleek niet nodig. De bestuurder is zwaargewond met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer moest er aan te pas komen om de bestuurder uit het voertuig te bevrijden.

Lees verder...
Woningbrand door blikseminslag

Cuijk - Zondagmiddag is er bliksem ingeslagen in een woning aan de Haagsestraat. Hierdoor heeft de woning vlam gevat. De bovenverdieping is uitgebrand en onbewoonbaar. Bewoners zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Getuigen laten weten een grote vuurbal te hebben gezien gevolgd door een harde klap. Dakpannen vlogen door de straat en raakte onder andere geparkeerde auto's. De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse om het vuur te blussen. Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan.

Lees verder...
Woninginbraak in Dreumel

Dreumel - In een woning aan de Meerheuvelweg in Dreumel heeft vandaag een inbraak plaatsgevonden. De inbraak vond plaats tussen vanmorgen 6:45 en vanmiddag 15:30. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien, zoals personen of voertuigen. Heeft u meer informatie neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Smeulende boomstronk natuurgebied De Hamert

Wellerlooi - Zondagmiddag omstreeks half 5 kreeg de brandweer een melding van een smeulende boomstronk in het natuurgebied De Hamert in Wellerlooi. Doordat de locatie niet geheel duidelijk was en ook nog slecht te bereiken, heeft het enige tijd geduurd voordat de smeulende stronk gevonden was. Nadat de locatie gevonden was en er slangen gelegd waren, was het sein brandmeester snel gegeven. Bij dit incident heeft een Buitengewoon opsporingsambtenaar van het Limburgs Landschap geholpen om de locatie van de brand te bepalen.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws